Nieuwe uittocht aanstaande in Lille: hoop op financiële injectie

Reacties

OSC Lille moet volgens L'Équipe komende zomer weer een schoonmaak houden binnen de selectie. De regerend kampioen van Frankrijk, de werkgever van Sven Botman, heeft naar verluidt een schuld van meer dan honderd miljoen euro.

Nieuwe uittocht aanstaande in Lille: hoop op financiële injectie
© Pro Shots

Lille zag na de winst van de landstitel al zeventien spelers vertrekken, waardoor er meer dan 75 miljoen euro in kas kwam. Om uit de schulden te komen zouden Les Dogues van plan zijn om Jonathan David (22), Renato Sanches (24) en Botman (22), die gezamenlijk zo'n 110 miljoen euro waard zouden zijn, te laten vertrekken.

Voor de Canadese spits David, dit seizoen goed voor dertien goals in de Ligue 1, verwacht Lille zo'n vijftig miljoen euro te kunnen ontvangen. De aanvaller werd in 2020 voor 27 miljoen euro overgenomen van AA Gent. Sanches geldt als een grootverdiener met een bruto maandsalaris van naar verluidt 300.000 euro.

De Portugese middenvelder werd net als Botman al in verband gebracht met een overstap naar AC Milan. Ook Wolverhampton Wanderers zou in de race zijn voor Sanches. Botman, die vorige week geblesseerd uitviel in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea, stond in januari op de verlanglijst van Newcastle United.

Financiële injectie
Een mogelijke financiële meevaller voor Lille (en andere clubs in de Ligue 1 en Ligue 2) is de aanstaande deal tussen de Ligue de Football Professionnel (LFP) en CVC Capital Partners. RMC Sport meldt dat de aanstaande samenwerking met het in Luxemburg gevestigde investeringsfonds de profcompetities deze zomer al 600 miljoen euro zal opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.