Nieuwe tegenslag voor geplaagd Ghana en scorende Ayew-broers

Reacties

Ghana is het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Benin. De outsider voor de eindzege leek op weg naar een overwinning, maar kreeg (na een rode kaart) het deksel op de neus.

Nieuwe tegenslag voor geplaagd Ghana en scorende Ayew-broers
Ghana
Ghana
2 - 2
Benin
Benin

Voor Ghana was de aanloop naar het eindtoernooi hectisch te noemen. De absolute vedette Asamoah Gyan liet voor de start van de Afrika Cup weten dat hij zich had teruggetrokken, omdat bondscoach Kwasi Appiah hem de aanvoerdersband had ontnomen en aan André Ayew had gegeven. Er was inmenging van de president van het land voor nodig om Gyan alsnog mee te krijgen, al bleef hij dinsdag negentig minuten op de bank.

Er was wél een hoofdrol voor de genoemde André Ayew, die bij afwezigheid van Gyan dus alsnog de band droeg, terwijl ook Jordan Ayew zich liet zien. Na de razendsnelle en verrassende 0-1 van spits Mickaël Poté draaiden de gebroeders Ayew de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Na de pauze ging het echter toch nog mis. Ghana-verdediger John Boye kreeg zijn twee gele kaart, waarna Poté met zijn tweede goal van de avond een punt redde voor Benin. Na de rel rondom Gyan blijft het dus onrustig in het Ghanese kamp.

Eerder op de dag won het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert in dezelfde poule met 2-0 van Guinee-Bissau, waardoor het voorlopig aan kop gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.