Ghana-soap bereikt kookpunt: president haalt Gyan terug uit pensioen

Reacties

Asamoah Gyan is in Ghana het middelpunt geworden van een regelrechte voetbalsoap. De 33-jarige aanvaller schokte zijn landgenoten maandag door per direct af te zwaaien als international, maar na tussenkomst van de president van het land is hij woensdag alweer op dat besluit teruggekomen.

Ghana-soap bereikt kookpunt: president haalt Gyan terug uit pensioen

Gyan verraste maandag - een maand voor de start van het toernooi om de Afrika Cup - met het bericht dat hij per direct niet meer beschikbaar zou zijn voor de nationale ploeg. In een uitgebreid statement gaf hij tekst en uitleg, om af te sluiten met de woorden: 'Als de bondscoach besluit om voor de Afrika Cup de aanvoerdersband aan iemand anders te geven, terwijl ik ook gewoon bij de selectie zit, dan trek ik me terug uit die selectie. Daarnaast wil is het mijn wens om definitief te stoppen bij de nationale ploeg.'

Gyan geldt in eigen land als absoluut icoon, mede door zijn 51 doelpunten in 106 interlands. Daarmee is hij topscorer aller tijden van Ghana. Hij maakte zijn debuut in 2003 en draagt al sinds medio 2013 de aanvoerdersband bij The Black Stars. Hij was bovendien actief op de WK's van 2006, 2010 en 2014, maar legt in zijn afscheidsstatement uit dat hij het pertinent oneens is met de beslissing van bondscoach Kwesi Appiah om niet hem, maar André Ayew aan te wijzen als captain voor het aanstaande eindtoernooi.

Twee dagen later ziet de wereld er plotseling heel anders uit. Nadat Gyan eerder op de woensdag al naar buiten bracht dat hij telefonisch had gesproken met Nana Akufo-Addo - de president van Ghana - en dat zijn zaakwaarnemer later op de dag namens hem zou gaan spreken, maakte Gyan via een nieuw statement bekend dat hij tóch niet stopt bij de nationale ploeg.

'Een presidentieel verzoek is simpelweg niet te weigeren', zo schrijft hij dit keer. 'Ik heb gesproken met de vader van ons land, de president van onze republiek. Hij vroeg me om terug te komen op mijn beslissing. Ik heb dat verzoek ter harte genomen en besloten me weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.