Nieuwe stoelendans met coaches Le Mans

Daniel Jeandupeux is teruggetreden als coach van Le Mans. Arnaud Cormier neemt zijn taken over bij de huidige nummer vijftien van de Ligue 1, die een voorsprong van vijf punten heeft op de degradatiezone.

Nieuwe stoelendans met coaches Le Mans

Jeandupeux trad sinds 7 februari op als hoofdcoach van Le Mans. Hij volgde Yves Bertucci op, die destijds vrijwillig zijn taken als hoofdtrainer had aangeboden en vervolgens als assistent van de Zwitserse trainer aan de slag ging. Met Jeandupeux op de bank presteerde Le Mans niet beter. Onder de voormalige international won de ploeg drie van de dertien wedstrijden, terwijl ze er zes verloor, en zakte de club van de dertiende naar de vijftiende plaats.

Reden voor Jeandupeux zich weer te storten op zijn werk als adviseur van voorzitter Henri Legarda en zich bezig te houden met het zoeken naar versterking voor de selectie. Dat doet de zestigjarige Zwitser al sinds 2004.

Cormier was eerder dit seizoen nog assistent van toenmalig hoofdtrainer Bertucci. Hij is al twaalf jaar werkzaam bij MUC. Toch is hij met een leeftijd van 33 jaar de jongste trainer in de hoogste Franse profdivisie. Hij krijgt als assistent een bekende: Bertucci. 'Dat is een detail, want beide mannen zijn erg goede vrienden', reageerde Jeandupeux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen