Nieuwe recordtransfer Brighton: na Pröpper volgt Izquierdo

Reacties

Davy Pröpper is de status van recordaankoop al kwijt bij Brighton & Hove Albion, dat zich heeft versterkt met José Izquierdo. De 25-jarige Colombiaan levert Club Brugge volgens Engelse media ruim zeventien miljoen euro op.

Nieuwe recordtransfer Brighton: na Pröpper volgt Izquierdo

Brighton doet zelf geen mededelingen over de transfersom, behalve dat het gaat om een clubrecord. De club is als nummer twee van het Championship gepromoveerd naar de Premier League en versterkte zich eerder deze week met Davy Pröpper. Hij werd voor zo'n dertien miljoen euro overgenomen van PSV.

Met Izquierdo heeft Club Brugge gouden zaken gedaan. De Belgische club legde in 2014 een kleine vier miljoen euro op tafel voor de flankspeler van Once Caldas, die uitgroeide tot smaakmaker in de Belgische competitie. De tweevoudig international scoorde in 117 wedstrijden voor Club Brugge in totaal 38 keer. Over het jaar 2016 werd Izquierdo in België uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Ahannach
Brighton pakt in de week voor de competitiestart echt door. Na Pröpper en Izquierdo vertrekt namelijk ook Soufyan Ahannach naar de promovendus. De 21-jarige aanvaller van Almere City FC heeft zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken, zo werd donderdagochtend bekend.

Aftellen tot Premier League-start: vooruitblik op strijd der giganten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.