Nieuwe rechtsback lijkt onzeker voor Sparta Rotterdam

Het is nog allerminst zeker dat Sparta-trainer Frans Adelaar voor het verstrijken van de transferdeadline een rechtsback kan toevoegen aan zijn selectie. Die positie is bij de Rotterdammers onderbezet na de langdurige knieblessure van Emmanuel Boakye.

Nieuwe rechtsback lijkt onzeker voor Sparta Rotterdam

Sparta leek wat geld over te hebben voor een aankoop, maar technisch manager Richard Grootscholten is daar bij nader inzien toch niet zo zeker van. 'We kijken om ons heen naar een betaalbaar alternatief. Alleen is het niet zo gemakkelijk. Ik vraag me dan ook af óf het nog gebeurt.' Dat betekent dat trainer Frans Adelaar zal moeten puzzelen voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag, aanstaande zondag op Het Kasteel.

De coach kan waarschijnlijk ook niet beschikken over Nathan Rutjes (blessure aan de hak), hoewel die maandag wel weer aansloot bij de groep. Ook middenvelder en aanvoerder Kevin Strootman (bovenbeen) en linksback Donovan Slijngard (lies) maken weer deel uit van de selectie. Het meespelen van het trio is twijfelachtig.

'Al sluit ik bij voorbaat niemand uit', aldus Adelaar, die uitkijkt naar het treffen met zijn voormalig werkgever, tegen Voetbal International. 'ADO is een lastig te bespelen ploeg, maar wij hebben ons onder goede omstandigheden kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Ik ben benieuwd hoe we uit de winterstop komen, maar mijn gevoel is goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen