Nieuwe proef Fieldlab: publiek bij Oranje-interland

Reacties

De Nederlandse internationals kunnen tijdens de interland tegen Letland rekenen op de steun van aanwezige Oranje-fans. In het kader van nieuw onderzoek worden vijfduizend toeschouwers toegelaten tot de Johan Cruijff Arena.

Nieuwe proef Fieldlab: publiek bij Oranje-interland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Letland
Letland

Fieldlab heeft eerder onderzoek gedaan met publiek bij wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De interland Nederland - Letland op 27 maart is de derde voetbalwedstrijd waar een onderzoek plaatsvindt.

Onder strikte voorwaarden zijn maximaal vijfduizend toeschouwers welkom in de Johan Cruijff Arena. Daarmee is het het grootste onderzoek sinds de start van deze Fieldlabs in februari. Het is een vervolg naar het op veilige en verantwoorde wijze publiek toelaten in stadions.

De uitkomsten van het onderzoek leiden tot een advies aan het kabinet om de toetsingskaders te verfijnen en de corona-routekaart aan te passen. De bevindingen worden ook gebruikt voor Het Nationaal Evenementenplan. Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector in samenwerking met de overheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.