Nieuwe ontdekking rondom Juventus: miljoenenschuld aan Dybala door geheime agenda

Reacties

Er pakken zich opnieuw donkere wolken samen boven Juventus. De Serie A-grootmacht werd onlangs na een uitgebreid onderzoek zwaar bestraft vanwege diverse financiële overtredingen. Vijftien punten werden in mindering gebracht. En inmiddels is er een nieuwe zaak naar buiten gekomen.

Nieuwe ontdekking rondom Juventus: miljoenenschuld aan Dybala door geheime agenda
© Pro Shots

Afgelopen zomer verruilde Paulo Dybala de Oude Dame voor AS Roma. De Argentijn, inmiddels wereldkampioen liep transfervrij de deur uit. De aanklagers van het Prisma-onderzoek, dat de wanordelijkheden rondom Juventus openbaarde, ontdekten nu dat Dybala nog miljoenen tegoed heeft van zijn oude werkgever. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Dybala zijn advocaat aan het werk gezet om het bedrag van 3,7 miljoen euro te krijgen.

Een geheime overeenkomst tussen beide partijen vertelt dat Dybala in had gestemd met het feit dat hij per januari het bedrag uitgekeerd zou krijgen. Dit zodat Juventus de acute financiële situatie kon beïnvloeden. Dat werd vanuit de club geïnitieerd, omdat Dybala verteld werd dat er door de nasleep van de coronacrisis moeite was om direct te betalen. In januari heeft de club echter nagelaten aan de afspraken te voldoen.

Daardoor is het balletje gaan rollen en is de aanklager via de advocaat van Dybala op de hoogte van het nieuws gekomen. Dat terwijl de club dinsdag nog tegen de straf van vijftien punten mindering in beroep is gegaan. De krant denkt dat de geheime agenda's van Juventus niet bevordelijk zijn voor de uitkomst van dat proces.

De verantwoordelijke en inmiddels opgestapte clubleiding werd ook al aangepakt. Zo is oud-speler Pavel Nedved voor acht maanden geschorst en oud-voorzitter Andrea Agnelli twee jaar. Het duo was samen met enkele andere bestuursleden al opgestapt naar aanleiding van een onderzoek naar fraude. Fabio Paritici maakte ook deel uit van de directie, maar is inmiddels actief bij Tottenham Hotspur. De Italiaan kreeg 2,5 jaar schorsing opgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.