Nieuwe nederlaag dwingt Willem II tot noodscenario

Met een microfoon in de hand maande interim-manager Paul Bottelier (foto) in de stromende regen het publiek van Willem II tot kalmte. Zojuist had arbiter Kevin Blom het duel met VVV-Venlo (1-4) stilgelegd. De fans, woedend over de rode kaart voor Arjan Swinkels, botvierden hun woede op de leidsman.

Nieuwe nederlaag dwingt Willem II tot noodscenario

Terwijl hij de woorden uitsprak, zag Bottelier in gedachten zijn bouwwerk afbrokkelen. Een (mogelijke) boete van de KNVB, voor het gooien van vuurwerk in de doelmond, deed zijn arbeid van de laatste tijd teniet. 'Ik heb de hele week gepraat als Brugman om duizendjes bij elkaar te sprokkelen', vertelde hij een etmaal later. 'Dat was dus voor niets.'

Op doktersadvies legde Bottelier (73) maandag zijn functie neer. Per direct moest hij een periode van absolute rust inlassen. Later zal hij, als zijn gezondheid het toelaat, terugkeren als voorzitter van de raad van commissarissen. Voor zijn vertrek luidde Bottelier, die zijn beoogde opvolger Ed Busselaar eerder zag afhaken, de noodklok.

Als Willem II vrijdag verliest van De Graafschap worden de noodscenario’s uit de lade getrokken. Dan bereidt de club zich budgettair voor op degradatie naar de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de probleemsituatie bij Willem II, zie Voetbal International nr. 45, die vanaf vandaag in de winkel ligt. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen