Willem II dieper in problemen na zeperd tegen VVV

Het zieltogende Willem II heeft een nieuwe klap geïncasseerd. Op eigen veld kreeg de hekkensluiter klopt van concurrent VVV-Venlo: 1-4.

Willem II dieper in problemen na zeperd tegen VVV

De Tilburgers begonnen nog wel aardig aan het duel en zorgde via een afstandsknal van Marlon Pereira en een kopbal van Bart Biemans voor dreigende momenten. Al snel zakte het echter als een pudding in elkaar en na twintig minuten spelen leek alle hoop op een goed resultaat voor Willem II verdwenen.

VVV'er Musa glipte weg met de bal na een kolderiek misverstand tussen doelman Davino Verhulst en Veli Lampi, maar zag zijn inzet met de hand gekeerd worden door de Tilburgse verdediger Arjan Swinkels. Arbiter Kevin Blom kende VVV een terechte strafschop toe, maar de rode kaart voor Swinkels was een wat al te zware bestraffing voor het ongelukkige vergrijp.

Hoe dan ook, topscorer Ruud Boymans wist wel raad met het buitenkansje: 0-1. Dezelfde Boymans zorgde meteen na de thee voor de genadeklap door in de rebound van dichtbij binnen te tikken. Toen Balázs Tóth en even later Diogo Viana de derde en vierde Venlose treffer binnenschoten, was het pleit helemaal beslecht.

Dieptepunt op de gitzwarte avond van Willem II was nog wel het feit dat de wedstrijd twintig minuten voor tijd voor korte tijd werd stilgelegd na aanhoudende spreekkoren van de ontevreden supporters aan het adres van arbiter Blom.

Willem II blijft hekkensluiter in de Eredivisie met slechts twee punten uit dertien duels. VVV-Venlo komt met de winst op negen punten, evenveel als Vitesse, dat zondag op eigen veld in actie komt tegen AZ. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's