Nieuwe hoofdrol voor Xavi Simons bij winnend Leipzig

Reacties

Xavi Simons reist volgende week met een goed gevoel af naar het Nederlands elftal. De middenvelder was zondag opnieuw belangrijk voor RB Leipzig met een doelpunt en een assist. Simons kan inmiddels indrukwekkende cijfers overleggen in de Bundesliga.

Nieuwe hoofdrol voor Xavi Simons bij winnend Leipzig
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

RB Leipzig doet in de Bundesliga volop mee voor de bovenste plekken en schoot ook in het thuisduel met SC Freiburg uit de startblokken. Al na zes minuten zorgde Simons voor de openingstreffer. De Nederlander veroverde de bal zelf en schoot van buiten het strafschopgebied knap raak. Simons was eerder deze week ook al trefzeker in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado.

Een kwartier later was Leipzig dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar Loïs Openda stuitte op Freiburg-doelman Noah Atubolu. Na de openingfase zakte het niveau van de thuisploeg wat weg en dat leidde kort voor rust ook tot de gelijkmaker. In de zesde minuut van de extra tijd zorgde Merlin Röhl na een fraaie slalom voor de 1-1.

Freiburg knokte zich in de wedstrijd en leek in het begin van de tweede helft voor het eerst op voorsprong te komen toen Lucas Höler de bal tegen de touwen schoot. De man van de assist, Noah Weisshaupt, stond in de aanloop echter een voetje buitenspel en dus ging de treffer niet door.

Een kwartier voor tijd werd Leipzig een handje geholpen met een strafschop. Vincenzo Grifo ging vol op de enkel staan van invaller Christoph Baumgartner en scheidsrechter Patrick Ittrich legde de bal op de stip. Openda ging achter de bal staan en de Belgische spits schoot zijn ploeg weer op voorsprong. Twee minuten later gooide diezelfde Baumgartner na een snelle counter de wedstrijd in het slot. Simons was opnieuw belangrijk, dit keer met een assist. 

Dat Simons zich snel op zijn plek voelde bij Leipzig is een understatement. Het twintigjarige toptalent loopt in de Bundesliga inmiddels een-op-een met het aantal goalcontributies. Simons was in elf competitiewedstrijden goed voor vier doelpunten en zeven assists. De oud-PSV'er scoorde bovendien al twee keer in de Champions League.

Doelpunten vielen er niet meer in de slotfase in Leipzig en dus profiteert de thuisploeg van de nederlaag van Borussia Dortmund. Leipzig stijgt door de driepunter namelijk naar de vierde plaats. Het gat met koploper Bayer Leverkusen blijft acht punten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.