Nieuwe Griekse CL-tragedie blijft Vilhena en co bespaard

Reacties

In de play-offs om een Champions League-ticket heeft FK Krasnodar op eigen veld een voorzichtige stap gezet richting het hoofdtoernooi. Red Bull Salzburg mag hopen op het einde van de voorrondevloek.

Nieuwe Griekse CL-tragedie blijft Vilhena en co bespaard
© Pro Shots
Krasnodar
Krasnodar
2 - 1
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

FK Krasnodar liep vorig jaar in de play-offs het begeerde Champions League-ticket mis. Olympiakos Piraeus verstoorde de droom van de Russische club van Tonny Vilhena. In de heenwedstrijd was de hoop met een 4-0 nederlaag al vervlogen.

Een jaar later was andermaal een Griekse club het laatste obstakel voor de toegang tot het miljoenenbal. Voor Krasnodar dreigde opnieuw een Griekse tragedie in de eerste wedstrijd. In de zevende minuut kreeg PAOK een strafschop na hands van Kaio Pantaleão. Dimitrios Pelkas faalde vanaf elf meter, maar het bleek uitstel van executie. Na ruim een half uur maakte de aanvaller met een fraaie afronding zijn fout goed; 0-1.

Krasnodar toonde veerkracht. Binnen zeven minuten was de achterstand weggewerkt. Viktor Claesson liet zien hoe je een strafschop moet nemen; 1-1. In de tweede helft volgde de 2-1. Remy Cabella tikte van dichtbij raak na voorbereidend werk van Marcus Berg. Over een week is de return in Griekenland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
1 - 2
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg heeft een beroerde staat van dienst als het gaat om de voorronde van de Chanmpions League. Sinds 1994 bleek dertien keer de drempel voor het hoofdtoernooi te hoog voor de Oostenrijkers, die afgelopen seizoen rechtstreeks geplaatst waren en daarbij een goede indruk maakten aan de hand van onder andere Erling Haaland.

Salzburg zette in Israël een eerste stap om de voorrondevloek achter zich te laten. In de tweede helft werd de basis gelegd voor optimisme. Met een benutte strafschop van Diminik Szoboszlai werd de fraaie openingstreffer van Maccabi Tel Aviv van Dan Biton ongedaan gemaakt. In de 57ste minuut tekende Masaya Okugawa voor de winnende treffer, waardoor de klus over een week in Salzburg makkelijker zal zijn.

Andere uitslag:


Di 22 sep. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.