Krasnodar heeft vrijdag met overtuigende cijfers FC Khimki verslagen. Mede dankzij een goal van Tonny Vilhena werd een clubrecord gevestigd.

Krasnodar
7 - 2
FC Khimki
FC Khimki

Krasnodar had nimmer in de Russische competitie meer dan zes keer gescoord. De scores tegen Ural (6-0) in 2016 en tegen Mordavia (6-1) in 2011 kunnen echter nu als meest productieve competitieduels uit de boeken worden geschrapt na de monsterzege op Khimki.

Marcus Berg opende in de negentiende minuut het doelpuntenfestijn door in de rebound van een zelf genomen strafschop raak te schieten. Dankzij twee goals van zijn landgenoot Viktor Claesson zocht Krasnodar na 45 minuten de kleedkamer op 3-2 voorsprong.

Vilhena maakte met een knappe volley in de 52ste minuut een einde aan de onzekerheid en de voormalig Feyenoorder gaf daarmee het startsein voor een productieve tweede helft. De treffers van Remy Cabella, Daniil Utkin en Magomed Suleymanov betekenden een nieuw record voor Krasnodar, dat door de zege naar de derde plaats is geklommen.