Nieuwe dreun Roda JC: drie punten in mindering

Reacties

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft het geplaagde Roda JC Kerkrade woensdag drie punten in mindering gebracht en twee geldboetes van respectievelijk 2.500 en 10.000 euro opgelegd. Reden is dat de Limburgers niet hebben voldaan aan diverse licentieregels.

Nieuwe dreun Roda JC: drie punten in mindering

Voor de Keuken Kampioen Divisie-club is het zacht uitgedrukt een hectische week. Vrijdagavond werd de beschimpte eigenaar Mauricio Garcia de la Vega door de eigen fans het stadion uitgejaagd en begin deze week werd bekend dat het personeel staakt.

De voetbalbond volgt de ontwikkelingen vanuit Zeist op de voet. 'De KNVB vindt de huidige situatie bij Roda JC zorgwekkend en gaat als bemiddelaar samen met de gemeente Kerkrade en de Keuken Kampioen Divisie in gesprek met de club', zo laat de bond weten.

Manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen spreekt van een ingewikkelde situatie. 'Omdat hier drie losse elementen samenkomen. Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC.'

Roda JC heeft de mogelijkheid tegen het besluit van de licentiecommissie beroep aan te tekenen bij de beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal. Uit de eerste acht speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie peurde de club slechts zes punten.

De beoogde Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega deed op VI PRO uitgebreid zijn verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.