Nieuwe domper voor Aubameyang-loos Borussia Dortmund

Ook de tweede wedstrijd na de winterstop heeft geen overwinning opgeleverd voor Borussia Dortmund. In Berlijn kwam de ploeg van trainer Peter Stöger niet verder dan 1-1.

Met André Schürrle in de spits - de Duitse international verving Pierre-Emerick Aubameyang, die niet bij de selectie zat omdat hij mikt op een transfer - was Dortmund in de eerste helft de betere ploeg. Christian Pulisic en Jadon Sancho zorgden voor gevaar, maar een doelpunt leverde dat niet op.

Na nog geen minuut in de tweede helft kwam Hertha redelijk uit het niets op voorsprong. Davie Selke stond na een voorzet van Valentino Lazaro helemaal vrij bij de tweede paal en tikte simpel binnen: 1-0. De 2-0 ging na een uur niet door omdat de buitenspelval niet helemaal werd begrepen bij Hertha. Een dure fout.

Hertha, zonder de geblesseerde Karim Rekik maar met Salomon Kalou in de basis, zag Dortmund namelijk in de 71ste minuut op gelijke hoogte komen. Shinji Kagawa kopte bij de tweede paal in alle vrijheid raak op aangeven van Sancho.

Dortmund, dat vorige week 0-0 speelde tegen VfL Wolfsburg, staat derde met dertig punten uit negentien duels, maar kan later dit weekend ingehaald worden door Schalke 04, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. FC Augsburg, 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt kunnen op gelijke hoogte komen. Hertha BSC staat elfde met 25 punten.