Nieuwe directie, maar zeker nog geen rust bij ADO

Reacties

Zoals verwacht is Mohammed Hamdi afgelopen week op de aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag uitgeroepen tot de nieuwe CEO. De 35-jarige oud-werknemer van de club was de favoriete kandidaat van grootaandeelhouder UVS. Hij zal geflankeerd worden door de huidige ad-interimdirecteur Henrik-Jan Rinner, die nu CFO wordt. Frans van Steenis krijgt een rol in de rvc en gaat Hamdi ondersteunen. Voormalig sportjournalist Kees Jansma is gevraagd toe te treden als bestuursadviseur.

Nieuwe directie, maar zeker nog geen rust bij ADO

De Chinese eigenaar Hui Wang hoopt dat er met bovenstaande aanstellingen weer rust komt in de organisatie. Sinds het vertrek van voormalig directeur Mattijs Manders was er immers een ware machtsstrijd gaande in de Hofstad.

De vraag is hoe het nu verder moet met de grootste verliezer, Ad Melkert? De Chinese grootaandeelhouder huurde eerder een extern kantoor in om een integriteitsonderzoek naar de raad van commissarissen uit te laten voeren. Volgens ingewijden zou de oud-politicus er alles aan hebben gedaan om de benoeming van Hamdi te blokkeren. Melkert, die de afgelopen weken niet in de media wilde reageren, liet na de benoeming van Hamdi tegenover Omroep West optekenen de Nederlandse Marokkaan 'een goede kandidaat' te vinden. UVS zit nu met de voorzitter in haar maag. Waar Melkert zijn goedbetaalde baantje koste wat het kost lijkt te willen behouden, zijn de Chinezen hem liever kwijt dan rijk. Rinner, die in het traject ook geen uitgesproken voorstander van Hamdi was, zal het vertrouwen van de nieuwe CEO moeten winnen.

Hamdi start in principe op 1 september, mits er geen lijken uit de kast vallen. De nieuwe CEO heeft vanwege een geheimhoudingsverklaring de boeken nog niet in kunnen zien en kent de precieze financiële situatie van de club nog niet. Dat ADO nog altijd meer geld uitgeeft dan er binnenkomt, staat buiten kijf en is een van de redenen waarom de Chinezen Hamdi boven de andere kandidaten hebben verkozen. UVS heeft naar eigen zeggen al meer dan twintig miljoen euro in de club gestoken en heeft één duidelijke boodschap aan de nieuwe directie: break-even spelen. Dit seizoen nog geven de Chinezen een bankgarantie af, in de toekomst willen ze dat niet langer doen. Aan Hamdi om zijn (internationale) netwerk in te zetten en elders geld op te halen. Er kan worden gekeken naar internationale partners in het buitenland of andere partijen die bereid zijn garant te staan voor de club.

In de tussentijd wil de club zich ook nog versterken op de transfermarkt. De nieuwe directie heeft UVS gevraagd of het transferbedrag van Abdenasser El Khayati, zo'n zevenhonderdduizend euro, gebruikt kan worden voor de huidige selectie. Daarnaast is er Turkse interesse voor Wilfried Kanon, wat een volgende financiële meevaller zou betekenen. Binnen de club is men het erover eens dat de huidige selectie nog wel een versterking kan gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.