Nieuwe bijrol voor Bruma bij Wolfsburg: wintertransfer niet uitgesloten

Reacties

Jeffrey Bruma is weer terug bij af in Wolfsburg. De 28-jarige verdediger raakte vlak voor de winterstop al zijn basisplaats kwijt en ziet de concurrentie nu nog verder toenemen. De Kroatische verdediger Marin Pongracic komt voor tien miljoen euro over van Red Bull Salzburg.

Nieuwe bijrol voor Bruma bij Wolfsburg: wintertransfer niet uitgesloten
© Pro Shots

Het is het volgende, weinig hoopgevende, signaal dat de opleving van Bruma in Wolfsburg waarschijnlijk van korte duur zal zijn. De voormalig Oranje-international greep tijdens de eerste seizoenshelft zijn kans toen trainer Oliver Glasner door blessures noodgedongen een beroep op hem moest doen.

Bruma stond vervolgens negen competitieduels op rij in de basis, maar werd medio december het slachtoffer van een systeemverandering. Wolfsburg switchte van een formatie met drie centrale verdedigers naar twee. En nu maakt de komst van Pongracic zijn perspectieven er zeker niet beter op.

Bruma blijft echter strijdbaar, zo liet hij eerder deze week al weten in gesprek met Kicker. 'Het is zoals het is. Ik heb met de trainer gesproken en moet het accepteren. Ik probeer gewoon klaar te zijn als hij mij nodig heeft. Er komen nog veel wedstrijden.' De voormalig PSV'er blijft zich hoe dan ook opstellen als prof.

Mogelijk dient zich op de transfermarkt een oplossing aan, nu Bruma zich tijdens de eerste seizoenshelft weer in de kijker heeft kunnen spelen. Zelf houdt hij zich er niet mee bezig. 'Ik concentreer me op de tweede seizoenshelft, maar het kan snel gaan. Er spelen wel wat zaken, maar het moet ook kloppen. En dat is nog niet het geval.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.