Nieuw spitsenkoppel Atlético Madrid alsnog op stoom

Atlético Madrid dacht begin dit seizoen na het vertrek van Diego Forlán en Sergio Agüero heel veel doelpunten te hebben ingeleverd. Dat de tweede club van Madrid niet aan de lopende band scoort, blijkt vooral in de Primera División waar het in zes van de elf duels niet wist te scoren.

Nieuw spitsenkoppel Atlético Madrid alsnog op stoom

Niettemin blijken de nieuwe aanvaller Adrián en Falcao (foto) meer dan goed te renderen in Vícente Calderón. Adrián, afgelopen zomer overgekomen van het gedegradeerde Deportivo La Coruña, scoorde donderdag twee keer in Atlético's met 4-0 gewonnen Europa League-duel met Udinese. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Real Zaragoza (3-1) had Adrián er ook al twee gemaakt.

Met acht goals (gerekend over alle verbanden) staat de jonge aanvaller, afgelopen zomer Europees kampioen met Spanje Onder-21, op gelijke hoogte met zijn kompaan Falcao. De Colombiaanse topaankoop van Los Rojiblancos was eveneens trefzeker tegen Udinese. In competitieverband maakte de van FC Porto voor veertig miljoen losgeweekte Falcao er zes, in de Europa League staat hij op twee. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's