'Nieuw hoofdstuk in conflict: Karius verscheurt contract bij Besiktas'

Reacties

Loris Karius heeft zijn huurcontract bij Besiktas laten ontbinden, meldt BILD. De Duitse doelman ontving al vier maanden geen salaris en zijn zaakwaarnemer stapte daarom ook al naar de FIFA.

'Nieuw hoofdstuk in conflict: Karius verscheurt contract bij Besiktas'
© Pro Shots

Dat laatste was tegen het zere been van zijn tijdelijke Turkse werkgever. 'Hij wil dat we hem betalen voor de maanden waarin hij niet heeft gespeeld. Maar wij willen hem niet betalen voor iets dat hij niet heeft verdiend', zei Erdal Torunogullari recent namens Besiktas, dat de Duitser voor twee jaar huurde van Liverpool.

Waarschuwingen van Karius' zaakwaarnemer Florian Goll aan Besiktas waren aan dovemansoren gericht. Omdat de betalingen voor de maanden januari tot en met april uitbleven, had Karius het recht om zijn (tijdelijke) verbintenis met de Turkse club eenzijdig op te zeggen. En dat is volgens BILD nu gebeurd.

Waar de toekomst van Karius nu ligt, zal de komende maanden waarschijnlijk duidelijk worden. Zijn contract bij Liverpool loopt nog tot medio 2022, maar een vertrek is het meest waarschijnlijk voor de man die zo pijnlijk blunderde in de Champions League-finale tegen Real Madrid van 2018.

Karius speelde daarna geen wedstrijd meer voor Liverpool, dat Alisson aantrok als vervanger. De Duitse goalie hoopte het voetbalgeluk te hervinden op huurbasis bij Besiktas, maar dat is dus ook maar deels gelukt. Hertha BSC en Wolverhampton Wanderers zijn al genoemd als mogelijke bestemmingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.