Karius zorgt met FIFA-klacht voor meer wrevel bij Besiktas

Reacties

Besiktas is niet te spreken over Loris Karius. De van Liverpool gehuurde Duitse doelman heeft een klacht ingediend bij de FIFA tegen de Turkse club.

Karius zorgt met FIFA-klacht voor meer wrevel bij Besiktas
© Pro Shots

Karius (26) streek in 2018 neer bij Besiktas nadat een langer verblijf bij Liverpool na zijn dramatische Champions League-finale tegen Real Madrid niet opportuun meer was. Met de komst van Allison Becker werd zijn toekomst op Anfield verder vertroebeld.

Het Turkse avontuur leverde Karius niet het gewenste eerherstel op. De goalie viel in het doel van Besiktas op door opzichtige blunders. De Turkse topclubs leek ook eerder af te willen van de Duitser, die uiteindelijk door de coronacrisis toch voortijdig vertrokken is.

Maar van een liefdevol afscheid is geen sprake. Besiktas is niet gediend van de klacht die Karius heeft ingediend bij de FIFA over de ontbinding van zijn contract en het achterstallige loon over vier maanden. 'Hij wil dat we hem voor de maanden gaan betalen, waarin hij niet heeft gespeeld', zegt voorzitter Erdal Torunogullari. 'Hij wil weg en dat zijn zijn zaken. Maar wij willen geen onterecht loon betalen.'

Liverpool zou bereid zijn het misgelopen loon te betalen. Het contract van Karius op Anfield loopt nog tot medio 2022, al lijkt een definitief afscheid komende zomer meer voor de hand liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.