Nieuw hoofdstuk Icardi-rel: Inter ontkent blessure

Reacties

Internazionale heeft de rel met Mauro Icardi nog maar eens een nieuwe slinger gegeven. De omstreden spits gaf zelf aan met een blessure te kampen, maar dat heeft zijn club nu ontkend. Een nieuw hoofdstuk in de opmerkelijke soap rondom de Argentijnse goalgetter.

Nieuw hoofdstuk Icardi-rel: Inter ontkent blessure

Tussen de topspits en zijn werkgever botert het sinds vorige week niet meer zo best. Icardi was sinds 2015/16 aanvoerder van Inter, maar de laatste maanden kwam hij vooral in het nieuws vanwege stroeve contractonderhandelingen met de club. Zeven dagen geleden maakte Inter vervolgens bekend dat de Argentijn niet langer de captain is, de aanvoerdersband is nu van keeper Samir Handanovic. Even later werd bovendien gemeld dat hij niet tot de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met Rapid Wien zou behoren.

Trainer Luciano Spalletti gaf diezelfde dag uitleg. 'Waarom ik Icardi niet heb geselecteerd? Hij is wel degelijk opgeroepen, maar hij besloot om thuis te blijven. De laatste tijd is Mauro afgeleid door zaken om hem heen.' Ook afgelopen weekend ontbrak Icardi, officieel liet hij de Serie A-ontmoeting met Sampdoria schieten vanwege een knieblessure. Op diezelfde zaterdag werd de auto waarin zijn vrouw annex zaakwaarnemer Wanda Nara zat - mét hun drie kinderen - bekogeld met stenen.

Nu is er een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de soap. Inter heeft namelijk de uitslagen van het onderzoek aan de knie van Icardi wereldkundig gemaakt. 'Hij heeft tests ondergaan vanwege pijn aan zijn rechterknie', zo luidt het statement. 'De resultaten daarvan vertonen geen significante verschillen met de resultaten van onderzoeken die voorafgaand aan het seizoen zijn uitgevoerd.'

Met dit statement distantieert Inter zich dus van Icardi, die zelf heeft aangegeven dat de blessure de reden is van zijn afwezigheid, iets wat Italiaanse media en de fans van Inter al bepaald niet geloofden. Spalletti sprak woensdag overigens nog: 'Dit soort kwesties wordt niet opgelost door posts en likes', doelt hij op het feit dat Icardi via social media reageerde. 'Dit moeten we samen oplossen, met woorden en écht contact. Maar ik twijfel er niet aan dat Mauro terugkeert bij ons.' Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.