Van aanvoerdersband beroofde Icardi negeert oproep voor EL-duel

Reacties

Mauro Icardi heeft zelf besloten om niet mee te reizen met Internazionale naar Oostenrijk, waar donderdagavond het uitduel met Rapid Wien wacht in de zestiende finale van het Europa League-toernooi.

Van aanvoerdersband beroofde Icardi negeert oproep voor EL-duel

Die verklaring gaf Inter-coach Luciano Spalletti woensdag voor het ontbreken van de topaanvaller in zijn selectie. 'Waarom ik Icardi niet heb geselecteerd? Hij is wel degelijk opgeroepen, maar hij besloot om thuis te blijven', vertelde de oefenmeester tijdens zijn persconferentie.

Eerder op de dag werd bekend dat Icardi zijn aanvoerdersband heeft verloren aan Samir Handanovic. 'Dat was een moeilijk besluit', gaf de trainer te kennen. 'Maar het is een beslissing die we namen in het belang van Inter. Mauro is teleurgesteld. Voor ons was het ook lastig om zoiets te doen.'

De 25-jarige spits kwam de afgelopen maanden vaak in het nieuws vanwege de stroeve contractonderhandelingen met de Italiaanse club. Icardi en vooral zijn vrouw en zaakwaarnemer Wanda Nara zouden hoge eisen stellen. Zo zou de 32-jarige Argentijnse geen genoegen nemen met het door Inter voorgestelde jaarsalaris van zeven miljoen euro, toch bijna het dubbele van wat de 25-jarige spits momenteel verdient.

Nara bleef naar verluidt vasthouden aan haar eis van negen miljoen euro per jaar. De Argentijn ligt nu nog tot medio 2021 vast. 'De laatste tijd is Mauro afgeleid door zaken om hem heen', vertelde Spalletti zonder in te gaan op details.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.