Nieuw clubrecord voor Schotse spits in MLS

Voormalig Chelsea-aanvaller John Spencer heeft een bijzondere prestatie geleverd namens zijn Amerikaanse werkgever Colorado Rapids. De Schotse spits scoorde in het duel met Los Angeles Galaxy (1-0 zege) voor de zesde keer op rij in de MLS en verbeterde daarmee een clubrecord.

Het oude record stond op naam van aanvaller Jean Harbor, die in het eerste seizoen van de MLS in 1996 in vijf opeenvolgende wedstrijden doel trof namens de club uit Denver.

Als Spencer zaterdag in de uitwedstrijd tegen San Jose Earthquakes voor de zevende keer op rij weet te scoren, evenaart hij een MLS-record. Dat staat op naam van twee spelers: Raul Diaz Arce (namens DC United in 1997) en Wolde Harris (voor New England Revolution in 2000).

Overigens maakte de nipte zege van Colorado Rapids een einde aan de ongeslagen status die LA Galaxy genoot in zijn gloednieuwe thuishaven The Home Depot. De ploeg uit Californië was in haar eerste vijf thuiswedstrijden ongeslagen gebleven.

De overwinning betekende voorts de eerste uitzege voor Colorado tijdens dit seizoen. De vorige zes wedstrijden op vreemde bodem gingen alle verloren.

Bekijk hier al onze video's