Nieuw avontuur lonkt al voor Bielsa na ontslag bij Leeds

Reacties

Een maand na zijn gedwongen vertrek bij Leeds United kan Marcelo Bielsa mogelijk weer aan de slag. Bolivia wil hem graag aanstellen als nieuwe bondscoach.

Nieuw avontuur lonkt al voor Bielsa na ontslag bij Leeds
© Imago

Bolivia kan zich niet meer plaatsen voor het WK in Qatar en bondsvoorzitter Fernando Costa denkt dat de 66-jarige Bielsa de geschikte man is om het elftal weer aan de praat te krijgen. 'We staan in contact, dat ontken ik niet', zo wordt Costa geciteerd door AS.

'We hebben Bielsa nog niet rechtstreeks gesproken, maar staan wel op het punt dat te doen. We willen hem alle steun geven. We weten dat Bolivia veel talent herbergt en niet ver is van deelname aan een WK.'

Bolivia, dat zijn laatste drie WK-kwalificatiewedstrijden verloor en komende dinsdag in La Paz Brazilië treft, wordt nu nog gecoacht door César Farías. De Venezolaan zal echter waarschijnlijk snel plaats moeten maken, en misschien wel voor Bielsa.

El Loco werd op 27 februari ontslagen door Leeds United. Bielsa had het sinds medio 2018 voor het zeggen bij Leeds. In 2020 keerden The Whites onder leiding van Bielsa voor het eerst in zestien jaar terug naar de Premier League. Bielsa stond eerder voor de groep bij onder meer Olympique Marseille, Athletic Bilbao, Chili en Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.