Doek valt voor Bielsa: opvolger lijkt al klaar te staan

Reacties

Marcelo Bielsa is niet langer de manager van Leeds United. The Whites verloren zaterdag met ruime cijfers van Tottenham Hotspur en hebben besloten om te breken met de 66-jarige Bielsa.

Doek valt voor Bielsa: opvolger lijkt al klaar te staan
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
0 - 4
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Als een verrassing komt het ontslag niet helemaal. De Argentijn stond al wat langer onder druk, want Leeds pakte slechts één punt in de laatste vijf competitiewedstrijden en won slechts twee van de laatste twaalf duels in de Premier League. Leeds bezet de zestiende plaats en staat twee punten boven de degradatiestreep.

De directie leek sowieso al niet van plan te zijn om het aflopende contract van Bielsa te verlengen, maar breekt de samenwerking nu dus voortijdig af. Bielsa had het sinds medio 2018 voor het zeggen bij Leeds. In 2020 keerde Leeds onder leiding van Bielsa voor het eerst in zestien jaar terug naar de Premier League.

Jesse Marsch
Volgens verschillende Engelse media, waaronder The Athletic, is het duidelijk wie Bielsa moet opvolgen: Jesse Marsch. De 48-jarige Amerikaan zou via tussenpersonen al enkele gesprekken hebben gevoerd met de clubleiding. Hij was vorig jaar twintig wedstrijden trainer van RB Leipzig en stond daarvoor voor de groep bij Red Bull Salzburg, New York Red Bulls en Montréal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.