Niet te stoppen Lazio-koningskoppel bezorgt AC Milan nieuwe dreun

Reacties

Ciro Immobile blijft maar scoren. De 29-jarige spits van Lazio opende zondagavond de score tegen AC Milan, waarmee hij zichzelf nog meer fraaie cijfers heeft bezorgd. Daarnaast zette hij zijn ploeg op het spoor van een zege, wat voor de ploeterende thuisploeg een nieuwe dreun betekende.

Niet te stoppen Lazio-koningskoppel bezorgt AC Milan nieuwe dreun
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 2
Lazio
Lazio

In een bijzonder open en aantrekkelijke eerste helft waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Het was (uiteraard) Immobile die de treffer voor zijn rekening nam. Hij koos goed positie voor het doel en kopte een afgemeten voorzet van Manuel Lazzari fraai in de verre hoek. Daarmee gaf hij zijn toch al schitterende cijfers nóg meer glans. Ten eerste bereikte hij een bijzondere mijlpaal: het was namelijk zijn honderdste treffer in dienst van Lazio, de club waarvoor hij sinds de zomer van 2016 actief is.

Dit seizoen is hij sowieso in bloedvorm, want na elf competitiewedstrijden staat hij al op dertien goals. Alleen in het verloren duel met Internazionale (1-0) was Immobile niet betrokken bij een doelpunt. In de derby tegen AS Roma (1-1) gaf hij de assist op de goal van Luis Alberto, in de overige negen wedstrijden was hij minimaal één keer trefzeker. Met zijn dertien goals is hij in zijn eentje goed voor het overgrote deel van de productie van Lazio, dat dit seizoen 23 keer scoorde. Daarnaast leverde hij al vier assists af.

Dat zijn treffer geen voorsprong bij rust opleverde, kwam door een doelpunt dat een paar minuten later al viel. Theo Hernández probeerde Krzysztof Piatek te bereiken met een subtiele pass, maar Lazio-verdediger Bastos werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Dat was een welkome opsteker voor de ploeg van de nieuwe trainer Stefano Pioli, die vorige maand werd aangesteld om de gevallen grootmacht uit het slop te trekken. Sinds zijn aanstelling speelden I Rossoneri met 2-2 gelijk tegen Lecce, werd er met 2-1 verloren van AS Roma, en werd het kleine SPAL met een nipte 1-0 verslagen, waardoor Milan tot zondag op de elfde plaats in de Serie A stond.

Op koers
Zondag volgde er wederom een domper, omdat het in de slotfase alsnog 1-2 werd. Joaquin Correa werd diepgestuurd en bleef heel koel, om (op het moment dat Immobile met fysieke klachten al was gewisseld) de winnende binnen te rammen. Het was alweer zijn vierde competitiegoal, waarmee hij dit seizoen van bijzonder grote waarde is voor Lazio.

Zijn inbreng is evenwel lang niet zo groot als die van zijn maatje Immobile, die dankzij zijn treffer in ieder geval op koers voor zijn derde topscorerstitel in de Serie A. Hij zal daarmee vermoedelijk ook het aantal van 37 goals in zijn hoofd hebben. Nooit scoorde een speler namelijk vaker in één Serie A-seizoen dan Gonzalo Higuaín namens Napoli (2015/16) en Gino Rossetti namens Torino (1928/29). Beide mannen waren 36 keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.