Niet FC Utrecht, maar Amerika voor Armenteros

Reacties

Samuel Armenteros zet zijn carrière voort in de Major League Soccer. De spits maakt op huurbasis de overstap van Benevento naar Portland Timbers. De nieuwe werkgever van de Zweed heeft bovendien een optie tot koop op Armenteros.

Niet FC Utrecht, maar Amerika voor Armenteros

De ex-spits van onder andere Feyenoord, Willem II en Heracles Almelo leek deze winter hard op weg naar FC Utrecht. De Domstedelingen wilden vanwege blessureleed in de selectie Armenteros graag huren. De FIFA en de KNVB staken daar echter een stokje voor.

Spelers mogen in een seizoen maar voor maximaal twee clubs uitkomen in een voetbaljaar, maar voor zijn overgang van Heracles Almelo naar Benevento speelde Armenteros op 21 augustus een helft mee met de Almelose beloften tegen Jong SC Heerenveen. Toen hij ook in de Serie A uitkwam voor Benevento, werd een overstap naar een andere Europese club regeltechnisch onmogelijk voor Armenteros.

In Amerika begint het nieuwe seizoen volgende maand, waardoor Armenteros wel de overstap naar de Major League Soccer kan maken. Armenteros speelde dit seizoen slecht negen duels voor hekkensluiter Benevento, waarin hij een keer scoorde. Portland Timbers streed vorig jaar om het kampioenschap in Amerika, maar werd in de kwartfinale van de play-offs uitgeschakeld door Houston Dynamo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.