FC Utrecht zet noodgedwongen streep door komst Armenteros

Reacties

Samuel Armenteros komt deze winter definitief niet naar FC Utrecht. De Domstedelingen wilden de spits tot het einde van het seizoen huren van Benevento, maar daar steken de KNVB en de FIFA een stokje voor.

FC Utrecht zet noodgedwongen streep door komst Armenteros

Spelers mogen in een seizoen maar voor maximaal twee clubs uitkomen in een voetbaljaar. Voor zijn overgang van Heracles Almelo naar het Italiaanse Benevento speelde Armenteros op 21 augustus een helft mee met de Almelose beloften tegen Jong SC Heerenveen. 'De regel is er om competitievervalsing tegen te gaan, maar daar is in dit geval volgens ons geen sprake van', reageert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam tegen VI.

Utrecht en Benevento dienden een verzoek tot dispensatie in, maar de KNVB en de FIFA maken geen uitzondering voor de Zweedse spits. Hierdoor blijft Armenteros bij de hekkensluiter van de Serie A. Utrecht zag hem als buitenkansje. 'We zijn tevreden met de huidige selectie, maar voor dit soort spelers houden we altijd onze ogen open. Dat blijven we in het restant van de transferperiode doen', besluit Zuidam.

De 27-jarige Armenteros verruilde Heracles eind augustus voor Benevento en kwam tot nu toe tot negen optredens in de Serie A. Op 19 november maakte hij zijn eerste en enige doelpunt tegen Sassuolo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.