Nice wil Dolberg alleen verkopen aan Europese top, maar nu nog niet

Reacties

OGC Nice is niet van plan om Kasper Dolberg al na één seizoen weer te laten vertrekken. De Franse club wil breken met het recente verleden en alleen nog spelers verkopen aan de topclubs uit Europa.

Nice wil Dolberg alleen verkopen aan Europese top, maar nu nog niet
© Pro Shots

Dat vertelt technisch directeur Julien Fournier zaterdag in gesprek met Le Nice Matin. Volgens de regionale krant heeft Dolberg met zijn prima prestaties de interesse gewekt van andere clubs, maar de 22-jarige Deen zal ook komend seizoen aan de Côte d'Azur voetballen. Dat is althans de stellige overtuiging van Fournier.

'Daar bestaat geen enkele twijfel over. Hij wil ook helemaal niet vertrekken', zegt Fournier, al sinds 2011 werkzaam als directeur bij Nice, over de toekomst van Dolberg, die elf keer scoorde in 26 duels sinds hij vorig jaar zomer voor 20,5 miljoen euro overkwam van Ajax. 'Hij voelt zich goed in Nice, hier heeft hij alles om te kunnen floreren.'

Balotelli & Ben Arfa
Voor Nice zou het op zichzelf al een overwinning zijn als Dolberg blijft. De laatste jaren moest de club al te vaak na één jaar weer afscheid nemen van spelers die goed presteerden. Fournier noemt mannen als Hatem Ben Arfa, Younes Belhanda en Mario Balotelli als voorbeeld. Allemaal liepen ze gratis de deur uit na een goed jaar in Nice.

In het geval van Dolberg hoeft de club daar niet bang voor te zijn. Waar Ben Arfa en Balotelli transfervrij vertrokken naar respectievelijk Paris Saint-Germain en Olympique Marseille en Belhanda was gehuurd van Dinamo Kiev, ligt het Deense ijskonijn nog vast tot medio 2024. En dus mag hij voorlopig nog even blijven, zo is hem verteld.

Springplank
Dolberg was daar van op de hoogte toen hij overkwam van Ajax, stelt Fournier. 'We leggen de jongens uit dat ze eerst op zijn minst honderd wedstrijden moeten hebben gespeeld bij Nice. We willen niet langer een springplank zijn voor clubs als Aston Villa of Fiorentina, met alle respect voor deze clubs. We willen dat zijn voor de topclubs.'

En daarbij zal Nice een flinke transfersom voor ogen hebben. Zoals het in 2018 kreeg voor Jean-Michaël Seri (30 miljoen, Fulham) en Alassane Pléa (23 miljoen, Borussia Mönchengladbach), of vorig jaar voor Allan Saint-Maximin (18 miljoen, Newcastle United). Dit keer moet de club van een ander kaliber zijn. Dolberg zal het er mee eens zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.