Dolberg blikt terug op Ajax-vertrek: 'Was bang om het hardop te zeggen'

Reacties

De beslissing van Kasper Dolberg om Ajax afgelopen zomer te verruilen voor OGC Nice is voor de spits goed uitgepakt. Toch was het voor de Deen lastig om de knoop door te hakken.

Dolberg blikt terug op Ajax-vertrek: 'Was bang om het hardop te zeggen'
© Pro Shots

Dolberg speelde vier jaar bij Ajax, van zijn zeventiende tot zijn 21ste, en was de club en de stad Amsterdam echt gaan waarderen. In het afgelopen, zeer succesvolle seizoen was Dolberg echter geen vaste basisspeler. En in het seizoen daarvoor was hij ook vaker invaller dan de eerste spits.

Het duurde voor Dolberg even voordat het gevoel kwam dat hij moest vertrekken. 'Natuurlijk had ik weleens met het idee gespeeld', zegt de spits tegen Midtjylland Avis. 'Maar het was verre van een serieuze gedachte, dat ik er echt iets mee wilde doen. Ik denk ook dat ik een beetje bang was om het hardop te zeggen.'

Ajax verkocht Dolberg afgelopen zomer voor 20,5 miljoen euro aan het ambitieuze Nice, waar de aanvaller wél de eerste keus in de punt van de aanval is. Dolberg speelde tot dusver 29 wedstrijden voor zijn Franse werkgever en was daarin goed voor twaalf doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.