Neymar vrijgesproken in fraudezaak rond transfer naar Barcelona

Reacties

Neymar kan opgelucht ademhalen. De Spaanse rechtbank heeft hem dinsdag officieel vrijgesproken van in een fraude- en corruptiezaak rond zijn transfer in 2013 van Santos naar Barcelona.

Neymar vrijgesproken in fraudezaak rond transfer naar Barcelona
© Pro Shots

'Er zijn geen aanwijzingen dat Neymar steekpenningen heeft gekregen en/of heeft geëist om voor Barcelona te tekenen. Het is tevens niet bewezen dat er sprake was van een onrechtmatig contract', luidt het vonnis.

Over zijn transfer negen jaar geleden was veel te doen. Investeringsmaatschappij DIS, dat veertig procent van de transferrechten van de aanvaller in handen had, claimt dat Barcelona en het kamp-Neymar hebben gefraudeerd met de transfersom. Er zouden tientallen miljoenen extra zijn overgemaakt naar een maatschappij waarvan de vader van Neymar de eigenaar is.

In oktober claimde Neymar al zijn onschuld in de rechtszaal. 'Mijn vader regelde dat soort dingen en doet dat nu nog steeds', zei de aanvaller van Paris Saint-Germain en Brazilië destijds. 'Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.