Neymar verraste bondscoach met fitheid: 'Ik wilde hem wisselen'

Reacties

Met een goal en een assist was Neymar belangrijk voor Brazilië in het oefenduel met Colombia in de nacht van vrijdag op zaterdag (2-2). De succesvolle rentree van de superster zorgde voor wat verbazing bij bondscoach Tite.

Neymar verraste bondscoach met fitheid: 'Ik wilde hem wisselen'

De basisplaats van Neymar was uiteraard veelbesproken in Brazilië. De aanvaller miste de strijd om de Copa América - die Brazilië overigens won - door een blessure en kwam daarna regelmatig buiten het voetbal om in het nieuws. Ook de transfersoap van deze zomer zorgde voor een hoop ophef rond Neymar.

Tegen Colombia stond de aanvaller echter aan de basis van een resultaat. Uit zijn corner kopte Casemiro raak voor de 0-1, in de tweede helft pikte Neymar zelf zijn goal mee door raak te schieten op aangeven van Dani Alves. Eigenlijk had Neymar op dat moment al niet meer binnen de lijnen moeten staan.

Bondscoach Tite dacht immers aan een wissel, zo legde hij na de wedstrijd uit. 'Ik besprak het met mijn staf. Ik wilde hem vervangen om hem fysiek te sparen.' Het liep echter anders. 'Ik zag dat hij topfit en sterk was. Op het einde van de wedstrijd deed hij steeds meer en meer. Dat had ik totaal niet verwacht na die hectische maanden.'

Door de goal van Neymar tegen Colombia, kruipt hij dichter tegen Ronaldo aan op de Braziliaanse topscorerslijst aller tijden (zie tabel onder). De legendarische spits kwam in zijn tijd tot 62 doelpunten in het shirt van De Seleção, Neymar staat nu op 61. Met zijn 27 jaar heeft de aanvaller van Paris Saint-Germain nog even te gaan en dus komt het record van Pelé (77 goals) in zicht.


Speler Duels Goals Op WK's
1. Pelé 92 77 12
2. Ronaldo 98 62 15
3. Neymar 98 61 6
4. Romário 70 55 5
5. Zico 71 48 5
'Ik wens Tuchel veel succes bij PSG met Neymar en Icardi'
Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.