Neymar overwoog te stoppen, camouflage in Turkse sneeuw

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Neymar overwoog te stoppen, camouflage in Turkse sneeuw
© Pro Shots

'Ik zal nooit de passie voor het voetbal kwijtraken, maar er zijn momenten geweest dat ik wilde stoppen. Ik stond een keer op het punt dat ik mezelf afvroeg of ik nog door moest gaan. Ik kwam steeds boos thuis. Maar de liefde voor het voetbal bracht me rust en terug in de realiteit.'
Neymar vertelt in Gaffer over zijn momenten van twijfel.

• Ondanks de sneeuwlaag op het veld op Het Kasteel bleef de oranje bal in de eerste helft aan de kant. Bij ESPN hebben ze navraag gedaan waarom. Sparta Rotterdam en PSV wilden liever niet met een oranje bal spelen, omdat die net iets kleiner schijnt te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• In Nederland mogen we misschien klagen dat ze de bal niet goed zien in Rotterdam, in Turkije hebben de thuiszittende fans meer reden voor klachten. Sivasspor speelt tegen Basaksehir in het wit.

'Het heeft een litteken achtergelaten. Door de tijd is het wat op de achtergrond geraakt, maar ik kan het niet vergeten.'
• De Franse bondscoach Didier Deschamps wordt nog immer geraakt door de aantijgingen van bij Les Bleus verbannen Karim Benzema, die de keuzeheer in 2016 van racisme betichtte. (RTL)

• Fans van FC Emmen probeerden zaterdag iets te doen aan de kwetsbare defensie van hun club met een ludieke actie. Tegen Vitesse zal moeten blijken of het effect sorteert...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We stonden op het punt een bod uit te brengen op Jordan Henderson, tot onze medische staf met de mededeling kwam dat zijn manier van bewegen tot blessures zou kunnen leiden.'
• Manager Sir Alex Ferguson is inmiddels enkele jaren vertrokken bij Manchester United, maar volgt het Engelse voetbal ook op 79-jarige leeftijd nog altijd op de voet. Een van de spelers die hem vaak opvalt in de Premier League is Jordan Henderson. De middenvelder verkaste bijna tien jaar geleden van Sunderland naar Liverpool, waar hij inmiddels het kampioenschap vierde als aanvoerder. Toch had het niet veel gescheeld of The Red Devils hadden Henderson binnengehaald, vertelde Ferguson in 'A Team Talk With Legends'. Een negatief advies van de medische staf zorgde er uiteindelijk voor dat er een streep door de transfer ging, aldus Fergie. 'Een van de belangrijkste voorwaarden was de fysieke gesteldheid van spelers in mijn tijd als manager en dus volgde ik de raad op. Het is jammer, want ik vind hem tegenwoordig een fantastische voetballer.'

'Ik heb de laatste tijd veel met John gesproken en hij gaat dit jaar nog een keer aansluiten bij onze training. Hij houdt echt van de sport rugby en heeft er ook nog eens veel verstand van.'
• Dat John Terry met zijn imposante voorkomen in zijn beste jaren in de Premier League wel wat weg had van een rugbyer moge duidelijk zijn, maar dat hij een rol gaat spelen bij de Engelse nationale rugbyploeg is toch verrassend te noemen. De oud-verdediger van Chelsea blijkt een groot fan van de sport en heeft de laatste tijd veel contact gehad met bondscoach Shaun Wane, zo vertelde de keuzeheer onlangs aan The Guardian. Wane treedt in de herfst van dit jaar met Engeland aan op het wereldkampioenschap en keek in het verleden al vaker over de schutting bij andere sporten. In de aanloop naar het WK gaat hij dus een beroep doen op de kennis van Terry, die tegenwoordig assistent-trainer bij Aston Villa is.

'José zei altijd: als je niet slim bent in de manier waarop je het doet, krijg je niet gauw een penalty.'
• De periode van José Mourinho bij Manchester United was geen onverdeeld succes, maar toch is Marcus Rashford de Portugees nog altijd dankbaar. De jonge Engelsman mengde zich in de recente discussie over het feit dat Manchester United meer strafschoppen zou krijgen dan Liverpool, door aan de BBC te vertellen dat hij dankzij Mourinho tegenwoordig beter is in het versieren van strafschoppen. Uiteraard had Mourinho daar ook nog wel wat op te zeggen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• 16 januari is een bijzondere dag voor verschillende bekende en minder bekende prominenten uit de voetballerij. Oud-Feyenoorder Ulrich van Gobbel viert vandaag zijn vijftigste verjaardag, net als Michel Kreek. Martin Jol blaast vandaag 65 kaarsjes uit en zal ongetwijfeld wensen dat zijn ADO Den Haag dit seizoen behouden blijft voor de Eredivisie. Andere jarigen zijn: Pablo Zabaleta (36), Reto Ziegler (35), Stephan Lichtsteiner (37), Mattias Jonsson (47), Bart van Hintum (34), Nicklas Bendtner (33), Sanli Tuncay (39), Tony Pulis (63), John Carver (56), Bobby Zamora (40) en Emanuel Pogatetz (38).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.