'Neymar mag wegens schorsing Franse titel niet vieren'

Reacties

De Franse voetbalautoriteiten hebben Paris Saint-Germain gewaarschuwd dat de geschorste Neymar en Marquinhos zaterdag na afloop van het duel met Dijon niet het veld op mogen komen om de landstitel te vieren met hun ploeggenoten.

'Neymar mag wegens schorsing Franse titel niet vieren'

Volgens L'Équipe kreeg PSG te horen dat er sancties volgen als de Brazilianen tegen de regels in hun opwachting maken rond de ceremonie op het veld. De club van trainer Thomas Tuchel is al een tijdje zeker van de landstitel, maar krijgt de trofee pas na het duel met Dijon. Naar verluidt overweegt PSG de wet te overtreden en neemt het een mogelijke straf (waarschijnlijk een boete) op de koop toe.

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond schorste Neymar vorige week voor vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, omdat hij een tik uitdeelde aan een toeschouwer na de (verloren) finale tegen Stade Rennes in het Franse bekertoernooi.

Het seizoen voor Neymar zit er daarmee nog niet op, want de Braziliaan neemt volgende maand deel aan het toernooi om de Copa América in eigen land.

Update:
Op Twitter laat PSG in de loop van de ochtend weten dat 'na overleg de instanties het toestaan om de titel gewoon samen te vieren.' De namen van de geschorste spelers worden daarbij niet genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.