Neymar is klaar voor Paris Saint-Germains jacht op de quadruple

Reacties

Na drie oefenwedstrijden met daarin twintig doelpunten en geen enkele tegengoal gaat het voor Paris Saint-Germain vrijdagavond weer om het 'echie', in de Franse bekerfinale tegen Saint-Étienne. Neymar staat te trappelen om deel twee van de gewenste quadruple binnen te halen.

Neymar is klaar voor Paris Saint-Germains jacht op de quadruple
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Saint-Étienne
Saint-Étienne

Het seizoen in de Ligue 1 werd vanwege de coronacrisis vroegtijdig afgebroken, maar omdat de tussenstand werd omgezet in de eindstand, prolongeerde PSG met grote overmacht zijn landstitel. Na een pauze van ruim vier maanden zijn er nu nog drie prijzen te winnen voor de ploeg van Thomas Tuchel: vrijdagavond wacht de strijd om de Coupe de France, volgende week is Olympique Lyon de tegenstander in de finale van het Coupe de la Ligue-toernooi en in augustus vervolgt PSG zijn Champions League-missie. Atalanta Bergamo is in de kwartfinales de opponent.

Op weg naar de weken van de waarheid speelde PSG drie oefenwedstrijden, waarin Mitchel Bakker overigens bijzonder veel speeltijd kreeg. De Franse kampioen won eerst met 9-0 van Le Havre, vervolgens met 7-0 van Waasland-Beveren en tot slot met 4-0 van Celtic. Neymar had het in deze vriendschappelijke potjes duidelijk naar zijn zin en is helemaal klaar voor de beslissende fase van het seizoen.

Dit tot vreugde van Tuchel, de coach van Neymar bij PSG. 'Ik ben niet verrast door zijn goede vorm', zei de Duitser op zijn persconferentie. 'Hij kwam met een goede gemoedstoestand en fit terug in Parijs, vond erg snel zijn ritme op de trainingen en keerde snel terug op zijn oude niveau. Het is voor hem belangrijk om zoveel mogelijk speelminuten te maken en die hebben we hem in de afgelopen oefenwedstrijden gegeven. Tegen Saint-Étienne zal hij op het veld staan, absoluut. Neymar is in vorm, scherp en beslissend. Dat is wat we willen.'

Bij Celtic had men zich overigens flink geërgerd aan het spel van Neymar, die de Schotse spelers probeerde uit te dagen met provocerende trucjes. 'Hij probeerde gewoon om mensen op te naaien. Ik zei tegen de spelers dat ze gedisciplineerd moesten blijven spelen en zich niet uit de tent te laten lokken. Het is om gek van te worden, maar dat weet hij maar al te goed', bromde Celtic-manager Neil Lennon na afloop.

Thiago Silva
Neymars landgenoot Thiago Silva heeft wat extra motivatie gevonden in de strijd om een historische quadruple. Het aflopende contract van de 35-jarige verdediger wordt niet verlengd, wat betekent dat hij na acht jaar afscheid zal nemen van PSG. Daar baalt Silva van: hij wilde graag blijven, maar kwam niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis.

'De beslissing was al genomen', zei Silva. 'Ik respecteer dat, verder wil ik er nu niets over kwijt. Ik begrijp dat jullie (de journalisten, red.) er meer over willen weten, maar dit is niet het juiste moment. Ik blijf alles geven voor deze club en ben extreem gemotiveerd om nog meer prijzen te winnen.'

Ook Tuchel wilde het niet hebben over de beslissing om Silva te laten gaan: 'We staan nu voor twee finales, daar focussen we ons op. De beste manier om in Portugal (waar het restant van het Champions League-seizoen wordt gespeeld, red.) te arriveren is natuurlijk met twee extra prijzen', zei de coach. 'We zijn klaar voor de eerste finale tegen Saint-Étienne. Atalanta? Daar praten we nu nog niet over. Bij PSG zijn het spelen van finales en het winnen van prijzen belangrijk. We richten ons nu eerst op de Franse bekerfinales en kijken pas daarna naar de Champions League.'

Overigens won PSG aan het begin van het afgebroken seizoen ook al de Trophée des Champions, de Franse Super Cup.

PSG
PSG
1 - 0
Saint-Étienne
Saint-Étienne
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.