Neymar hekelt Barcelona-bestuur: 'De club verdient beter'

Reacties

De kritiek op het Barcelona-bestuur heeft een nieuwe lading gekregen nu ook Neymar zich tegen de huidige directie heeft uitgesproken. De vertrokken sterspeler maakt zich zorgen over zijn vrienden in Camp Nou.

Neymar hekelt Barcelona-bestuur: 'De club verdient beter'

Barcelona zoekt nog altijd naar een oplossing om het vertrek van Neymar op te vangen. Philippe Coutinho (Liverpool) en Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund) zijn volop genoemd als opties voor de positie van linksbuiten, maar tot dusverre heeft de club alleen middenvelder Paulinho gehaald sinds het vertrek van de Braziliaanse aanvaller naar Paris Saint-Germain. Aanbiedingen op Coutinho en Dembélé zijn afgewezen. Laatstgenoemde lijkt wel naar Barcelona te komen, terwijl het halen van Coutinho nagenoeg onmogelijk lijkt door de harde opstelling van Liverpool. De kritiek op president Josep Maria Bartomeu, sportief manager Josep Segura en technisch directeur Robert Fernández is intussen alleen maar toegenomen.

Neymar doet er in gesprek met Franse media een schepje bovenop: 'Ik heb vier prachtige jaren gehad bij Barcelona en heb prettig afscheid genomen, maar niet van het bestuur. Voor mij zijn zij niet de mensen die er horen te zitten, met het oog op de toekomst van Barcelona. Barça verdient beter.'

De zoektocht naar zijn opvolger volgt Neymar niet op de voet, maar ook hem is het niet ontgaan dat de onrust is toegenomen door het uitblijven van een topaankoop en de pijnlijke nederlagen tegen Real Madrid bij de strijd om de Spaanse Super Cup (1-3 en 2-0). 'Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar ik zie dat veel van mijn oud-ploeggenoten teleurgesteld zijn. Dat stemt mij ook droevig, want ik heb er nog veel vrienden. Ik hoop dat er verbetering komt', aldus Neymar, die goed aan zijn avontuur in de Ligue 1 begonnen is. Met twee goals en drie assists was de dribbelaar zondag de grote man bij de 6-2 zege op Toulouse.

VI's buitenlandspecialist Süleyman Öztürk stelt Elftal van de Week samen: 'Neymar direct van een andere planeet in Parijs.'

De hoogtepunten van het duel tussen Paris Saint-Germain en Toulouse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.