PSG behoudt perfecte score na grote Neymar-show

Paris Saint-Germain heeft ook de derde wedstrijd van het Ligue 1-seizoen gewonnen, ditmaal ging Toulouse over de knie: 6-2. Neymar was opnieuw belangrijk voor zijn nieuwe werkgever.

Voor de wedstrijd werd er in het Parc des Princes stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Neymar was zichtbaar geëmotioneerd door de gebeurtenissen in de stad van zijn voormalige club.

PSG kende een goede start in het nieuwe seizoen met overwinningen op Amiens (2-0) en Guingamp (0-3). In het duel met Toulouse kwamen de Parijzenaren echter op achterstand. Max-Alain Gradel schoot de bal vanuit de lucht binnen na een voorzet van Kelvin Adou.

Na een half uur zette Neymar beide ploegen weer naast elkaar. Het schot van Adrien Rabiot werd in eerste instantie gekeerd door doelman Alban Lafont, maar de Braziliaan reageerde alert en schoot de bal binnen: 1-1. Nog geen vier minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een pass van Neymar schoot Rabiot van buiten het zestienmetergebied raak. De ploegen zochten met een 2-1 stand de kleedkamers op.

De laatste twintig minuten moest PSG verder met tien man. Marco Verratti kreeg van scheidsrechter Amaury Delerue zijn tweede gele kaart na een overtreding op Christopher Jullien. Toch wist de thuisploeg hierna nog de nodige keren te scoren. De Parijzenaren kregen een strafschop na een overtreding op Neymar. Edinson Cavani nam plaats achter de bal en faalde niet: 3-1.

Drie minuten later bracht Toulouse de spanning terug in de wedstrijd. Jullien kopte raak uit een corner. PSG versnelde hierna en liep in de slotfase nog uit tot 6-2. Eerst was het Javier Pastore, daarna scoorde Layvin Kurzawa op aangeven van Neymar met een omhaal. In de slotfase maakte Neymar het feest compleet. De Braziliaan wurmde zich door de defensie en schoot raak. Neymar heeft na zijn eerste twee wedstrijden in de Ligue 1 al drie doelpunten achter zijn naam. Door de overwinning heeft PSG negen punten uit drie wedstrijden. Ook AS Monaco en Saint-Étienne kennen een perfecte start.