Neymar en Pato loodsen Brazilië naar kwartfinale

Brazilië mag zich opmaken voor de kwartfinale tegen Paraguay na de 4-2 zege op Ecuador. Alexandre Pato en Neymar maakten het verschil.

Neymar en Pato loodsen Brazilië naar kwartfinale

Venezuela en Paraguay hielden elkaar eerder op de avond met 3-3 in evenwicht, waarmee beide landen zich kwalificeerden voor de kwartfinales. Paraguay zal zich echter achter de oren krabben. Door in de laatste vijf minuten een 3-1 voorsprong uit handen te geven eindigde Paraguay als derde en wacht Brazilië als volgende tegenstander.

Brazilië ging namelijk Paraguay in de stand voorbij door Ecuador met 4-2 te verslaan. Maar de ploeg van Mano Menezes had meer moeite dan verwacht met de opponent. Tot twee keer toe trok Ecuador via Felipe Caicedo tien minuten later de stand gelijk. In het laatste half uur stelde Brazilië orde op zaken.

Dankzij Pato en Neymar, die beiden al een treffer op hun naam hadden gezet, eindigde het duel in een 4-2 overwinning voor Brazilië, dat zondag in La Plata Paraguay als volgende obstakel treft op weg naar de halve finale. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's