Neymar breekt met overstap naar Al-Hilal opnieuw een transferrecord

Reacties

Neymar is met zijn transfer naar Al-Hilal de speler die in zijn loopbaan het meest heeft gekost aan betaalde transfersommen. De Braziliaan, die al jaren het record van grootste transfer ooit achter zijn naam heeft staan, stoot Romelu Lukaku van de troon gestoten.

Neymar breekt met overstap naar Al-Hilal opnieuw een transferrecord
© Pro Shots

De 31-jarige Neymar wisselde tot dusver pas drie keer van club, maar daar gingen wel steeds enorme bedragen mee gemoeid. Volgens de officiële lezing (Spaanse media zijn ervan overtuigd dat de werkelijk betaalde afkoopsom nog veel hoger lag) ging de aanvaller in 2013 voor 88 miljoen euro van Santos naar Barcelona. Vier jaar later betaalde Paris Saint-Germain 222 miljoen euro om Neymar te kunnen binnenhalen. Dat is nog altijd de hoogst betaalde transfersom ooit.

Al-Hilal legt nu negentig miljoen euro op tafel voor de komst van Neymar. Daarmee is hij de eerste speler die in zijn carrière minstens vierhonderd miljoen euro heeft gekost aan afkoopsommen.

Voor dinsdag had Lukaku het record in handen. De Belg kostte, verdeeld over zeven transfersommen, ruim 333 miljoen euro. De kans is groot dat Lukaku zijn totaal deze zomer nog verder gaat opkrikken, want Chelsea wil van hem af. Een torenhoge afkoopsom, waarbij Lukaku Neymar weer zou passeren, ligt niet in de lijn der verwachting.

Op grote afstand van Neymar en Lukaku staat Cristiano Ronaldo, voor wie in totaal 247 miljoen euro aan afkoopsommen werd betaald. Kylian Mbappé is de gedeelde nummer zeven in de toptien, terwijl hij pas één keer een transfer maakte. Paris Saint-Germain betaalde 180 miljoen euro aan AS Monaco om de aanvaller te kunnen binnenhalen.

De tien spelers voor wie het meest is betaald:

Speler Betaalde transfersommen Aantal transfers
Neymar 400 miljoen 3
Romelu Lukaku 333,36 miljoen 7
Cristiano Ronaldo 247 miljoen 4
Ousmane Dembélé 220 miljoen 3
Álvaro Morata 189 miljoen 6
Philippe Coutinho 180,3 miljoen 5
Antoine Griezmann 180 miljoen 4
Kylian Mbappé 180 miljoen 1
Ángel Di María 179 miljoen 4
Zlatan Ibrahimovic 169 miljoen 7

Bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.