Neymar bijt van zich af: 'Mexico praatte te veel en nu gaan ze naar huis'

Reacties

Neymar was maandagmiddag andermaal de meest besproken man na afloop van de kwartfinale tussen Brazilië en Mexico (2-0). De Braziliaan scoorde, gaf een assist, maar liet zich ook van zijn slechte kant zien.

Neymar bijt van zich af: 'Mexico praatte te veel en nu gaan ze naar huis'

In de tweede helft van het duel met Mexico ging Miguel Layún buiten het veld duidelijk bewust op de enkel van Neymar staan. De Braziliaan reageerde vervolgens alsof zijn voet was geamputeerd en kreeg daar achteraf veel kritiek op. Onder anderen de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio was kwaad. 'Voetbal is een spel voor mannen, niet voor clowns', liet hij optekenen.

Neymar wilde er achteraf niet al te veel woorden aan vuil maken, maar gaf wel aan dat hij niet gecharmeerd was van de vijandigheden van Mexico. Met name Layún was continu bezig om de PSG-aanvaller uit zijn spel te halen. 'Zijn overtreding was niet fair. De bal was niet in het spel en we waren buiten het veld. Zij praatten te veel en nu gaan ze naar huis', aldus Neymar, die na zijn doelpunt gebaarde dat de Mexicanen stil moesten zijn.

Verder wilde Neymar het vooral over de zege van zijn elftal hebben. 'Ik wil ons hele team feliciteren met het spel. Er zijn altijd delen in de wedstrijd die je moet overleven. We hebben laten zien dat we dat kunnen. Het was een moeilijke wedstrijd. Je moet de kwaliteit van je tegenstander kennen. Maar we hebben nogmaals laten zien wat we in huis hebben.'

'Neymar haalt de schijnwerpers van zijn acties af met zijn irritante gedrag'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.