'Neymar accepteert voorstel Al-Hilal: 160 miljoen in twee jaar'

Reacties

Neymar is hard op weg om de volgende superster in Saoedi-Arabië te worden. Volgens verschillende Franse media, waaronder L'Équipe en RMC Sport, heeft de aanvaller van Paris Saint-Germain zondag een lucratieve aanbieding voor een tweejarig contract bij Al-Hilal geaccepteerd.

'Neymar accepteert voorstel Al-Hilal: 160 miljoen in twee jaar'
© Pro Shots

Zondagochtend kwam al naar buiten dat Al-Hilal aasde op de komst van Neymar (31), wiens rol bij PSG is uitgespeeld. De aanvaller zat zaterdag al niet bij de wedstrijdselectie voor het treffen met Lorient (0-0). PSG zou de duurste voetballer aller tijden, die in 2017 voor 222 miljoen euro werd overgenomen van Barcelona, naar de uitgang willen duwen.

Er zijn maar weinig clubs die zich de komst van Neymar financieel kunnen veroorloven, maar Al-Hilal is natuurlijk wel zo'n club. De club die eerder Malcom, Rúben Neves, Sergej Milinkovic-Savic en Kalidou Koulibaly aantrok zou het nu met Neymar eens zijn geworden over een tweejarig contract, met een salaris van 160 miljoen euro. Dat is dus tachtig miljoen euro per jaar.

Of Neymar ook daadwerkelijk twee jaar in het Midden-Oosten gaat spelen, is nog even de vraag. In Spaanse media wordt geschreven over een scenario waarbij de Braziliaan door Al-Hilal wordt verhuurd aan Barcelona. Op die manier kan Neymar in ieder geval nog één seizoen op het hoogste niveau spelen om ook in beeld te blijven voor het toernooi om de Copa América in de zomer van 2024.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.