Newell's Old Boys heeft weer een Messi met nummer 10

Reacties

Bij de oude club van Lionel Messi wordt een nieuwe Messi naar voren geschoven. Newell's Old Boys stelt het negentienjarige talent Joaquín Messi voor aan het grote publiek.

Newell's Old Boys heeft weer een Messi met nummer 10
© Pro Shots

De jonge Messi is afkomstig uit dezelfde regio als het fenomeen en heeft de jeugdopleiding van Newell's doorlopen. Hij heeft nu de stap naar de Onder-20 gemaakt, waardoor hij officieel professional is. De middenvelder gaat spelen met rugnummer 10, net als zijn idool.

'Veel mensen hebben me al gevraagd of er een directe link is. Maar het is gewoon toeval. In het dorp waar ik woon zijn er al drie families met de achternaam Messi. De hele wereld is natuurlijk bekend met de naam. En ik ben een voetballer, dus bij mij zal de link vaker worden gelegd', zegt de tiener in een filmpje van de club uit Rosario.

De grote Messi speelde tussen 1995 en 2000 bij Newell's en vertrok vervolgens als jong talent naar Barcelona. Bij zijn oude club in Argentinië wordt nog gedroomd van een terugkeer van de inmiddels 34-jarige aanvaller, die bij Paris Saint-Germain nog een contract tot de zomer van 2023 heeft.

Verwacht Joaquín in het shirt van Newell's nog ooit samen te spelen met Lionel? 'Het zou de mooiste gebeurtenis in mijn leven zijn als ik samen met hem kan gaan spelen bij Newell's. Dat zou geweldig zijn. Dan sta ik mijn nummer wel af en ben ik tevreden met elk ander nummer', zegt de jonge Messi met een brede lach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.