Newcastle verslaat Man Utd, Everton-keeper scoort

De twee in de Premier League afgewerkte wedstrijden van woensdagavond stonden garant voor het nodige spektakel. Manchester United verzuimde weer naast stadgenoot City aan kop te komen door te verliezen bij Newcastle, terwijl na het duel Everton-Bolton vooral zal worden nagepraat over het doelpunt dat doelman Tim Howard maakte.

Newcastle verslaat Man Utd, Everton-keeper scoort

Newcastle United – Manchester United 3-0Newcastle blijft goed presteren in Engeland. De ploeg van doelman Tim Krul, ook na woensdag nog de nummer zeven van de Premier League, boekte een even verdiende als knappe zege op de Engelse kampioen.

Na speldenprikjes van beide partijen was Dimitar Berbatov voor de eerste keer dicht bij een treffer. De Bulgaar, die net als Wayne Rooney in de basis begon, zag een kopbal tergend langzaam tegen de paal aan hobbelen.

Rooney miste overigens het laatste duel van United omdat hij de clubregels schond door op Tweede Kerstdag na het duel van zijn club uit eten te gaan. Dat leverde de geblokte aanvaller een boete van 300.000 euro op. In Newcastle haalde trainer Sir Alex Ferguson hem ook nog eens vroegtijdig naar de kant.

Na ruim een half uur spelen was het Newcastle-spits Demba Ba die met zijn vijftiende competitietreffer de score opende. Een lange uittrap van Krul kwam bij de spits terecht en hij kon ongehinderd de bal op fraaie wijze in de verre hoek schieten.

De manier waarop Yohan Cabaye vlak na rust voor de 2-0 tekende, was zo mogelijk nog fraaier. Een kiezelharde vrije trap van de Fransman vloog via de lat en de vingertoppen van doelman Anders Lindegaard, hij kreeg de voorkeur boven de Spanjaard David de Gea, in de bovenhoek. De malaise voor de Engelse recordkampioen was compleet toen Phil Jones op zeer knullige wijze zijn eigen doelman passeerde en onbedoeld de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Ondanks verwoede pogingen kwam United niet meer terug in de wedstrijd, waardoor de achterstand op lijstaanvoerder City weer drie punten bedraagt. Newcastle blijft zevende.

Everton – Bolton Wanderers 1-2Met John Heitinga als basisspeler kwam Everton na ruim een uur spelen op bizarre wijze op voorsprong. Een lange trap van doelman Tim Howard werd gevangen door de wind. Collega-sluitpost Adam Bogdán verkeek zich volledig op de enorm hoge stuiter en zag tot zijn ontzetting dat het speeltuig het doel in vloog.

De goal van Howard bleek voor Everton niet voldoende om de punten in eigen huis te houden. Kort na de openingstreffer vond David N'Gog genoeg ruimte om de bal in de verre hoek te plaatsen. Heitinga kon de voormalige Liverpool-spits toen het leven niet zuur genoeg maken en liet zich gemakkelijk uitkappen.

Gary Cahill bezorgde Bolton uiteindelijk het volle pond. De gewilde verdediger was het meest attent na een scrimmage en rondde zeer fraai af. Door de overwinning doet Bolton de laatste plaats over aan Blackburn Rovers en stijgt de ploeg twee plaatsen naar de achttiende stek. Everton blijft elfde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's