Newcastle tegen NAC in UEFA Cup

De loting van de eerste ronde in het UEFA Cup-toernooi heeft Feyenoord gekoppeld aan FC Kärnten uit Oostenrijk. De Rotterdammers speler op 24 september eerst thuis, waarna drie weken later de return in Oostenrijk. Bij FC Kärnten speelt de Nederlander Davy Zafarin, die ook voor Roda JC en De Graafschap speelde. Oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel was in Karnten enige tijd op proef, maar tot een verbintenis kwam het niet.

Newcastle tegen NAC in UEFA Cup

NAC Breda treft in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi een aantrekkelijke tegenstander: Newcastle United rolde uit de koker. De Engelse subtopper werd eerder deze week door Partizan Belgrado na strafschoppen uit de voorronde van de Champions League gegooid en mag als CL-verliezer aan het toernooi meedoen. Vorig seizoen stootte Newcastle United Feyenoord uit de eerste ronde in de Champions League, onder meer door een 3-2 overwinning in De Kuip. In Engeland wonnen de Rotterdammers met 1-0. Zes jaar geleden versloeg PSV Newcastle twee keer in de Champions League. NAC, dat zich voor het eerst in dertig jaar weer voor Europees voetbal mocht inschrijven, begint op 24 september met een uitwedstrijd in Newcastle waarna drie weken later de return in Breda volgt.

Wisla Kraków is de tegenstander van NEC. De Poolse club ging in de derde voorronde van de Champions League onderuit tegen Anderlecht dat met 3-1 en 1-0 te sterk was. Slechts een keer eerder was Wisla tegenstander van een Nederlandse club. Dat was in het najaar van 1984 toen Fortuna Sittard de Polen bedwong in de tweede ronde van de toenmalige Europa Cup voor bekerwinnaars. NEC begint met een uitwedstrijd.

FC Utrecht moet het opnemen tegen MSK Zilina uit Slowakije, dat in de voorronde van de Champions League verloor van Chelsea. Dat gebeurt in de Galgenwaard zonder steun van het publiek als gevolg van de straf die de UEFA oplegde na ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen Legia Warschau, vorig seizoen. De kansen van Feyenoord, FC Utrecht, NEC en NAC Breda in de UEFA CupReageer op het VI.nl Forum

Bekijk hier al onze video's