Neville fileert Arsenal-doelman: 'Ik kreeg flashbacks van De Gea en Maguire'

Reacties

Arsenal heeft een wonder nodig om nog kampioen te worden. Dat concluderen Jamie Carragher en Gary Neville na het derde gelijkspel op rij van de Engelse koploper. De kraker van komende woensdag tegen Manchester City móét de ploeg van Mikel Arteta nu eigenlijk winnen.

Neville fileert Arsenal-doelman: 'Ik kreeg flashbacks van De Gea en Maguire'
© Pro Shots

Arsenal begon vrijdag dramatisch aan het duel met Southampton (3-3). Doelman Aaron Ramsdale ging in de fout bij de openingstreffer van Carlos Alcaraz in de eerste minuut. 'Ik kreeg flashbacks van David de Gea en Harry Maguire', doelde Neville bij Sky Sports op het geschutter van Manchester United tegen Sevilla. 'Dit was zo getelefoneerd, wat een begin van de wedstrijd.' Carragher vond dat Ramsdale, in de kraker tegen Liverpool nog de grote uitblinker, ook het schot van Alcaraz had kunnen pakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal sleepte in de slotfase uiteindelijk nog een punt uit het vuur, wat leidde tot een lofzang van Arteta. Carragher vraagt zich echter af wat The Gunners opschieten met dat resultaat, aangezien City met nog twee wedstrijden tegoed nu een verliespunt minder en een beter doelsaldo heeft. 'Ze moeten nu drie punten pakken tegen City om nog kampioen te worden, denk ik. Ze moeten nu iets miraculeus doen, het zal echt iets speciaals moeten zijn', zei de oud-speler van Liverpool als analyticus bij Sky Sports.

De jacht op de eerste landstitel sinds 2004 valt of staat volgens Carragher met een resultaat in de topper tegen City. 'Als het spannend wordt, moet Arsenal geen rare dingen doen om die wedstrijd nog te winnen. Want als ze woensdag verliezen, is het voorbij. Dan pakt City de titel.' Zover wilde Arteta niet gaan - volgens de manager is die wedstrijd geen finale. Maar Neville wijst op het loodzware programma dat Arsenal daarna nog heeft met wedstrijden tegen Chelsea, Newcastle United en Brighton & Hove Albion.

'Het komt nu aan op mentaliteit', weet de Manchester United-icoon. 'Ze krijgen een zorgwekkend groot aantal goals tegen, City zal bloed ruiken. Dit zijn de kenmerken van een team dat staat te wankelen als de hel. Arsenal moet zichzelf oprichten voor de wedstrijd van zijn leven in het Etihad. Het is nog niet voorbij, maar het wordt een hels karwei tegen een powerhouse als Manchester City. Dat niemand verwacht dat ze winnen, zorgt er misschien wel voor dat de druk eraf is en dat ze zich vrij voelen.'

Wo 26 apr. 2023

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.