Neville doet oproep: stop met het uitstellen van duels vanwege corona

Reacties

De Premier League en English Football League moeten niet langer ingaan op verzoeken vanuit clubs om wedstrijden uit te stellen. Dat vindt Gary Neville, die zijn punt ondersteunt met cijfers.

Neville doet oproep: stop met het uitstellen van duels vanwege corona
© Pro Shots

De oud-verdediger van Manchester United vindt dat coronabesmettingen nu te vaak als excuus worden gebruikt door clubs. Het is een middel geworden om wedstrijden uit te stellen als dat goed uitkomt door bijvoorbeeld blessures, zo maakt hij duidelijk.

Neville haalt in een tweet de uitslagen van de meest recente serie tests in het Engelse betaalde voetbal aan: '33 spelers en stafleden hebben positief getest op het coronavirus, uit een totaal van 13.600 tests. We kennen de exacte verhoudingen tussen positieve tests van spelers en die van stafleden niet, maar het is wel duidelijk dat we moeten stoppen met het uitstellen van wedstrijden. 1 januari had de uiterste datum moeten zijn waarop het uitstellen van wedstrijden nog was toegestaan. Kom op, Premier League en English Football League.'

In het voorbije speelweekend ging in Engeland onder meer de Premier League-kraker tussen Tottenham Hotspur en Arsenal niet door. Die wedstrijd werd uitgesteld op verzoek van The Gunners, die veel spelers moesten missen. Dat had met name met blessures te maken en niet met coronabesmettingen. Volgens Arsenal was het hoge aantal blessures echter een gevolg van het eerder moeten doorspelen met een flink verdunde selectie toen verschillende spelers in quarantaine moesten.

De discussie over het uitstellen van wedstrijden kwam richting de voorbije Eredivisie-speelronde in mindere mate ook in Nederland op gang. PEC Zwolle vroeg voor het thuisduel met Willem II tevergeefs om uitstel bij de KNVB. De Zwollenaren wonnen vrijdagavond overigens wel met 2-0 van de concurrent. In het Nederlandse betaalde voetbal schrijven de reglementen voor dat de wedstrijd door moet gaan als clubs twaalf fitte veldspelers en één doelman op de been kunnen brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.