Neuer weet precies hoe Özil zijn strafschoppen neemt

Reacties

Manuel Neuer vertolkte woensdagavond een hoofdrol in de Champions League-kraker tegen Arsenal. De doelman van Bayern München stopte een strafschop van landgenoot, ploeggenoot bij de Duitse ploeg, vriend én voormalig schoolmaatje Mesut Özil.

Neuer weet precies hoe Özil zijn strafschoppen neemt

De twee Duitsers zaten in het verleden op dezelfde school en kennen elkaar goed. Uitgerekend Özil mocht na acht minuten in het eerste duel uit de achtste finale aanleggen vanaf elf meter. Neuer bracht redding.

'Ik weet hoe Mesut zijn strafschoppen neemt', erkende Neuer na afloop. 'Het zit 'm vooral in zijn aanloop. Het is belangrijke informatie om te weten dat dat onderdeel voor hem belangrijk is. Ik weet namelijk dat hij altijd lang wacht totdat de doelman beweegt en dan pas beslist in welke hoek hij schiet. Al had hij nu in plaats van door het midden een hoek kunnen kiezen.'

Verder was Neuer uitermate blij met de riante 2-0 zege in de uitwedstrijd. Daardoor staat de titelhouder al met één been in de kwartfinale . 'Het gaat er louter om dat je in twee wedstrijden de beste bent. Maar we zijn er nog niet. Er kan nog van alles fout gaan. Toen het nog elf tegen elf was, was Arsenal erg goed. Dat is wat we weer kunnen verwachten', wilde hij van een gelopen koers nog niets weten.

Aanvoerder Philipp Lahm sprak woorden van gelijke strekking. 'Dit was een enorme uitdaging voor ons. Maar we mogen blij zijn met dit prima resultaat. Vanaf de twintigste minuut hadden we de wedstrijd onder controle en hebben we gedomineerd. Maar we zijn gewaarschuwd', verwees hij naar het vorige seizoen toen een 3-1 uitzege werd gevolgd door een 0-2 thuisnederlaag in eveneens de achtste finale. 'Iedereen weet bij ons hoe snel iets mis kan gaan. We moeten ook in de return alert zijn.'

De volgende krachtmeting tussen de twee ploegen is op 11 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.