Neuer en Badstuber beleven weerzien totaal verschillend

Reacties

Manuel Neuer voelde zich schuldig voor het gelijkspel van Bayern München en daarmee een smet op de mijlpaal van Philipp Lahm. Holger Badstuber had meer reden voor een glimlach.

Neuer en Badstuber beleven weerzien totaal verschillend

Voor Badstuber (op foto in duel met Robert Lewandowski) was het namelijk een bijzondere wedstrijd. De verdediger verhuisde afgelopen winterstop van Bayern München naar Schalke 04 om na zijn blessureleed meer aan spelen toe te komen. 'Het was een grappig gevoel om vooraf naar de kleedkamer van de gasten te lopen.'

Badstuber kon met genoegen terugkijken op zijn terugkeer op bekend terrein, waar hij met Schalke koploper Bayern op 1-1 hield. 'Met dit resultaat kunnen we goed leven. Maar persoonlijk ben ik niet tevreden, want we hadden kunnen winnen', zei de verdediger na afloop.

Badstuber haalde het einde van de wedstrijd niet. Gezien zijn blessureverleden ging zijn wissel gepaard met zorgen. 'We wilden geen risico nemen. Ik ben er lang uit geweest en tegen Bayern is de belasting groot. Maar alles is oké', nam hij die zorgen weg.

Het gelijkspel was een smet op een mijlpaal voor zijn voormalige teamgenoot Philipp Lahm, die met zijn invalbeurt voor de vijfhonderdste keer binnen de lijnen kwam voor Bayern München. De routinier komt daarmee in een illuster rijtje.

Neuer was medeverantwoordelijk voor het puntenverlies van Bayern. De doelman was schuldig aan de gelijkmaker van zijn oude club door zich te verkijken op een vrije trap van Naldo. 'Met de muur had het niets te maken, alleen maar met mij. Ik ging ervan uit dat de bal hoger zou opstuiten', verklaarde hij zijn zeldzame blunder. 'Na rust hebben we nog alles geprobeerd, maar we hadden vaak een beetje pech.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.