Net z'n vader: Van Persie junior maakt omhaal tijdens monsterzege op Ajax

Reacties

Johan en Jordi Cruijff, Jan en Youri Mulder, Danny en Daley Blind, Jerry en Nigel de Jong: de bewijsstukken dat voetbaltalent erfelijk is, zijn alleen al in Nederland talrijk. Wellicht dat over een paar jaar Robin en Shaqueel van Persie naadloos in dit rijtje passen. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig.

Net z'n vader: Van Persie junior maakt omhaal tijdens monsterzege op Ajax
© Pro Shots

Robin van Persie (nu 37) kende uiteraard een glansrijke carrière bij onder meer Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Oranje, voordat hij in 2019 een punt zatte achter zijn loopbaan. Maar het zou zomaar kunnen dat we niet héél lang hoeven wachten, voordat we wederom een Van Persie kunnen zien schitteren in de Eredivisie. Natuurlijk, dat moet allemaal nog maar blijken, maar Shaqueel van Persie (13) is in ieder geval bijzonder getalenteerd.

De jonge aanvaller speelde zaterdagmiddag met Feyenoord Onder-15 de 'mini-Klassieker' op bezoek bij de leeftijdgenoten van Ajax. En op De Toekomst was hij met een heerlijke goal verantwoordelijk voor de 2-4 voor de Rotterdammers (zie video hieronder). Het werd sowieso een veegpartij, want de Feyenoord-talenten gingen ervandoor met een 3-8 (!) overwinning.

Tijger
En dus blijken de levenslessen van pa zijn vruchten af te werpen. Een paar maanden geleden deelde hij in de High Performance Podcast de volgende anekdote. 'Shaqueel zat op de bank, hij speelde niet. In de auto op weg naar huis was hij wat chagrijnig, teleurgesteld. Zeurend over anderen, de coach, etcetera. Ik zei: Shaqueel, je klinkt als een verliezer, weet je dat? Je klinkt alsof je hebt verloren. Je geeft hem de schuld, je geeft haar de schuld, je geeft dit de schuld, je geeft alles de schuld. Maar ik hoor niks over jezelf. Winnaars nemen zelf de controle.'

Van Persie vertelt hoe Shaqueel een paar dagen later op de training uitblonk. 'Dus ik zit daar, in de kou, capuchon op. Ik kijk en ik zie een tijger trainen, rennen, werken. Toen dacht ik: ah, oké. Hij realiseert zich dat hij de controle over zijn leven moet nemen. En hij is dertien jaar oud!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.