Neres kan zeldzame nederlaag Olympische ploeg Brazilië niet voorkomen

Brazilië Onder-23 heeft in een vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer verloren van Egypte Onder-23. David Neres had woensdagavond een basisplaats in Caïro, waar de thuisploeg met 2-1 won.

De Ajacied was daarmee de enige speler uit de Eredivisie die startte, Mauro Júnior (PSV) en Danilo (FC Twente, gehuurd van Ajax) zaten op de bank. Bondscoach André Jardine bracht een sterk elftal op de been, met daarin plek voor onder anderen Arsenal-verdediger Gabriel Magalhães en Real Madrid-aanvaller Rodrygo.

Na al aardig wat kansen voor Brazilië in het eerste kwartier opende Matheus Cunha in de zeventiende minuut de score. De Hertha BSC-spits kopte de bal binnen uit een indraaiende voorzet van Neres, al was er nog even twijfel of de bal over de lijn was. Rodrygo schoot voor de zekerheid de bal tegen de touwen, maar de Braziliaanse voetbalbond gaf de goal aan Cunha.

Brazilië liet in het restant van de eerste helft bij diverse kansen na de voorsprong te vergroten. De Egyptenaren straften dat vroeg in de tweede helft af. Karim Eleraky maakte de 1-1 voor de thuisploeg, waarna Ahmed Yasser Rayan de ommekeer compleet maakte door de eindstand te bepalen op 2-1. Danilo viel niet meer in en blijft zo steken op één interland voor Brazilië Onder-23. Mauro kreeg wel nog speeltijd, hij kwam vijf minuten voor het einde binnen de lijnen voor Neres.

Voor de hoogste Braziliaanse jeugdploeg is dit pas de eerste nederlaag sinds 17 november vorig jaar, toen Argentinië Onder-23 te sterk was. Eerder deze interlandperiode werd nog overtuigend met 1-3 gewonnen van Zuid-Korea.